Photo

Freelance

Van idee tot eindresultaat: conceptontwikkeling, user experience design, ontwerp design en technische realisatie.

Web en Windows development

In de afgelopen 5 jaar heeft Idar zich voornamelijk bezig gehouden met het ontwerpen en ontwikkelen van vele producten, applicaties en diensten. Van het ontwerpen en ontwikkelen van User Interfaces (UI) tot aan het Database (Back-end) deel. Dit gebeurde uiteraard altijd in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en het team. Idar heeft ten allen tijde gestreefd naar innovatieve en nieuwe ontwikkelingen binnen het Microsoft .NET platform, waardoor altijd met de nieuwste technologieŽn en applicaties werd gewerkt. Niet zo gek dus dat hier een aantal core skills van Idar liggen.

Een aantal belangrijke producten/ applicaties die Idar (mede) heeft ontwikkeld:

  • Informatieve websites. met of zonder database (SQL Server, MSDE, Oracle, SAP)
  • Diverse webapplicatiesystemen voor o.a. Incident Rapportage, Purchase Order, Customer Support, E-learning. Human Resources Management en Content Management (1-tier to 3-tier applicaties)
  • Windowsapplicaties waaronder TRACK (Tripod Incident Analyse Software) en Fire Warning Panel
  • Reporting in Active report, telerik RAD controls, ChartFX, XML, Microsoft Excel en Word.

Grafisch design

Daarnaast heeft Idar ook ruimte gecreŽerd om zichzelf als designer and illustrator verder te ontwikkelen. Met behulp van cursussen en zelfontwikkeling heeft Idar ook een belangrijke rol als illustrator en vormgever gekregen. Creativiteit, gevoel voor kleuren en trends zijn zeer essentieel, ook in uw (professionele) omgeving. Idar vertaalt die aspecten op een natuurlijke manier in zijn ontwerpen. Bekijk portfolio 

Advies of Project coordinator

In de afgelopen jaren heeft Idar zich tevens geconcentreerd op het gebied van adviserend relatiebeheer en klantencontact (zowel nationaal als internationaal). Als consultant ontwikkelt en verzorgt Idar ook trainingen voor opdrachtgevers, waarbij hen geleerd wordt de ontworpen en geleverde software zelf te beheren. Overige nevenactiviteiten van Idar zijn het opzetten en het beheren van web content en websites.

Knowledge
  • HTML, xHTML, Xml, Asp, ASP.NET, .NET2, SQL server, ORACLE, SAP , MSDE, mySql, Visual Basic.NET, CSS
  • .NET Framework 1.1 & 2.0, Visual Basic 6.0, VB.NET, C#.NET, SQL Server 7.0, mySQL en PHP , Javascript, VBscript
  • CVS, SVN en Visual Sourcesafe
  • Adobe Photoshop CS en 7.0, Illustrator 10, ChartFX en InDesign.
  • Windows XP en later, Microsoft Office (Word, Excel, Access en PowerPoint).